Във филма Империята отвръща на удара, когато Йода обучава Люк да бъде

...
Във филма Империята отвръща на удара, когато Йода обучава Люк да бъде
Коментари Харесай

Това, което не правят истински уверените в себе си хора

Във филма  " Империята отвръща на удара ", когато Йода образова Люк да бъде джедай, той му показва Силата като издига звездолет от тресавище. Люк споделя " Не имам вяра в това ", а Йода му дава отговор " Ето за какво се проваляш ", написа Мениджър Нюз. 

Както нормално, Йода е прав. Науката в действителния живот го поддържа. Множество проучвания са доказвали, че вярата в личните сили е ключът към персоналния триумф в живота. Проучвания, анализиращи аргументите за разликите сред представянето на мъжете и дамите по математика и пространствени умения, са открили, че самоувереността играе голяма роля, споделя списание Entrepreneur. Жени, които били помолени да кажат какъв е полът им преди да създадат тест, са се представяли по-лошо от други, които не били помолени. Освен това неуверени в себе си дами се представяли по-добре, откакто ги помолили да си показват, че са мъже. И двата пола имали по-добро показване когато по време на задачата им кажели, че техният пол е по-добър в това. 

" Ако чуеш глас вътре в себе си да ти каже " Не можеш да рисуваш ", тогава рисувай по всевъзможни вероятни способи и този глас ще бъде заглъхнал ", е съветвал Винсент Ван Гог. 

Самоувереността е доста значима и тя е друга от егоистичното хвалене. Най-често, когато хората имат вяра в себе си и на какво са способни, те нямат потребност да се демонстрират пред другите и има избрани неща, които не правят. Например: 

Не се оправдават. Ако има една единствена линия, която уверените хора имат като коз, тя е самоефективност - вярата, че могат да карат нещата да се случват. Става дума за притежаването най-много на възприятие за вътрешен самоконтрол, не за предпочитание за надзор над външни условия. Ето за какво няма да чуете същински убеден в себе си човек да се оплаква от тапите, когато е просрочен за работа, или от неприятния началник, когато не са го повишили. Уверените хора не вършат извинения, тъй като имат вяра, че са в надзор над личния си живот и по този начин е постоянно.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР